O nama

Sve započinje sa malim stvarima i originalnom idejom. Tako smo potaknuti ubrzim načinom života i nedostatkom vremena te ujedno zagovaranjem zdravih životnih navika, došli do zajedničke ideje da ljudima ponudimo zdravi proizvod koji će olakšati životne navike. Odlučili smo od starta sudjelovati u procesu izrade te tako koristimo vlastiti mlin i vlastite originalne recepte. Naši proizvodi su gluten free i laboratorijski su testirani.

Trenutno posjedujemo vlastiti mlin na kojem prerađujemo žitarice koje nabavljamo od lokalnih OPG-ova, a u budućnosti ćemo se bazirati i na vlastiti uzgoj žitarica kako bi vam dostavili autohtoni proizvod. 

Naša brašna i naš kruh posveta su zapravo svim našim bakama i djedovima, ali i svima nama danas. Nismo strogi zagovaratelji nostalgije “nekad je sve bilo bolje”, ali čvrsto vjerujemo u fuziju potrebe modernog čovjeka čiji zdravi lifestyle treba počivati na nekim tradicionalnim načelima u pripremi hrane. Svi želimo jesti zdravo, želimo na svoje stolove servirati hranu koja ima priču, koja ima tu dozu nostalgije i tradicije na kojoj smo odrasli, a koja opet prati moderne trendove i nova zdravstvena istraživanja. Pretpostavlja se da je oko 13% stanovništva osjetljivo na gluten.

Gluten free prehrana nije postala samo potreba nego i trend, a sve više ljudi je prakticira. Globalno tržište hrane bez glutena bilježi rast oko 10% godišnje i nije zanemariv. Na hrvatskom gluten free tržištu proizvodi su većinom iz uvoza i zato smo htjeli ponuditi kvalitetan gluten free hrvatski proizvod od hrvatskih žitarica bez glutena. Tako da možemo reći da je ovo neka vrsta spoja tradicionalnog i modernog s najboljim benefitima za ljudsko zdravlje. Uzeli smo u obzir najbolje od oba svijeta.

FOTO: Nova Studio, Startaj Hrvatska 2023: Barun_predstavljanje kandidata

Marija

Marija je diplomirana fizioterapeutkinja koja radi sa vrhunskim sportašima i klijentima u području sporta i kulture više od deset godina.

Marija je, potaknuta brojim negativnim iskustvima svojih klijenata, odlučila krenuti u razvoj zdravih, jednostavnih i nutritivno bogatih proizvoda koji su prilagođeni svim uzrastima, a okusima koje nudimo svatko može odabrati nešto za sebe.

Mariji je najdraži Heljdin Barun!

Luka

Luka je profesionalni kuhar sa iskustvom glavnog kuhara u Londonu, gluten free praktičar i farmer u nastajanju.

U protekle dvije godine je duboko istraživao i razvijao originalne recepte za smjese za Barun kruh kako bi dostavili originalan i siguran proizvod onima koji pate od celijakije, netolerancije na gluten, te onima koje žele zdrav život, vole domaće i jednostavno.

Luka u svojoj kuhinji najviše koristi kukuruzno i heljdino brašno.